روزنه‌هایی از تنوع اقلیمی و ژانر، نسل جوان و عدالت فرهنگی در جشنواره فجر
روزنه‌هایی از تنوع اقلیمی و ژانر، نسل جوان و عدالت فرهنگی در جشنواره فجر

به نظر می‌رسد که می‌توان به جشنواره فیلم فجر امسال از حیث مسائلی چون تنوع ژانری، حضور فیلمسازان جوان، فیلم‌های اجتماعی جسورانه و تنوع اقلیمی و تلاش برای عدالت فرهنگی امید داشت.

 

جشنواره فیلم فجر را می‌توان از نگاه‌ها و زاویه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی مورد بررسی و قضاوت قرار داد. اما بهتر آن است که از هر زاویه‌ای آن را بررسی می‌کنیم، موضوع وعده‌ها و سیاست‌های دولتی که در ابتدای انتصاب‌ها معروف می‌شود فراموش نشود. یکی از شعارهای مهم دولت در عرصه فرهنگ و هنر، عدالت فرهنگی بوده است. عدالت فرهنگی در یک کلام یعنی تمام شهرها و شهرستان‌های کشور مانند پایتخت از امکانات برابر برخوردار باشند و بتوانند ظرفیت خود را در این ساحت با صورت کامل شکوفا کنند. چیزی که می‌توان گفت در شهرهای بزرگ از جمله پایتخت در سال‌های اخیر دیگر محقق شده است.

به گفته نیرومند عضور هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر، امسال تنوع اقلیمی خوبی در فیلم‌های جشنواره وجود دارد به طوریکه می‌توان از شمال غربی کشور تا جنوب شرقی فیلم‌های مختلفی را در جشنواره دید : "از ویژگی‌های مهم جشنواره امسال، این است که «عدالت فرهنگی» تا حدودی در تولیدات قابل مشاهده است. ساخت فیلم در گستره ایران زمین از شمال غربی تا جنوب شرقی، نمونه آن است. تنوع اقلیمی نیز در جشنواره نمود دارد".

این نکته مهمی است زیرا در استان‌های کشور استعدادهای فراوانی وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. یکی از وظایف انجمن سینمای جوانان ایران، همین توجه و پرداخت به نسل جوانان شهرستان‌های کشور اعم از آموزش و حمایت در تولید بوده که حالا میوه‌های خود را در سینمای بلند داستانی می‌دهد. البته این موضوع مربوط به این دو سال نیست بلکه در تمام سال‌های گذشته ظرفیت‌های عالی جوانان در سینمای کشور در حال آموزش بوده است. مشاور وزیر فرهنگ نیز درباره نسل جوان سینمای کشور در جشنواره گفته است که "به نظر می‌رسد فیلم‌های این کارگردان‌ها، جزو بهترین‌های جشنواره امسال خواهد بود". همچنین او درباره بازیگران جوان نیز چنین موضوعی را مطرح کرده و گفته که  امسال بازیگران جوان و جدیدی در جشنواره حضور دارند؛ "از نگاه من این اتفاق امسال هم در آثار مختلف رخ داده به طوری که برخی بازیگران جوان، می‌توانند در آینده به عنوان چهره‌های سینمایی مطرح شوند".

اما یکی دیگر از مباحث مهمی که در جشنواره امسال مورد توجه قرار دارد فیلم‌های اجتماعی متفاوت و تازه‌ای است که نسل جوان کشور به آن توجه کرده‌اند. همانطور که شرف‌الدین در مصاحبه‌ای به آن اشاره کرده و گفته که امسال فیلم‌های انتقادی داریم اما سیاه‌نما نه، حال دیگر عضو هیأت انتخاب فجر نیز بر حضور فیلم‌های جسورانه جوانان کشور تأکید کرده و گفته که "فیلم‌های رایج ارزان و محدود به تک‌لوکیشن (به اصطلاح فیلم‌های آپارتمانی) کمتر مشاهده می‌شود ضمن آن که در کنار این اتفاق خوب، فیلم‌ها از تنوع موضوعی هم برخوردار هستند. امسال سینمای اجتماعی با چند فیلم خوب می‌تواند علاقه‌مندان این دست آثار سینمایی را راضی کند".

موضوع تنوع ژانری از مباحث مهمی است که در سال‌های اخیر بیش از قبل به آن توجه شده است. فقر ژانر از آسیب‌های بدی بود که در دهه گذشته گریبان سینمای ایران را گرفت و آن را دچار مشکلات فراوان کرد. البته کم کم این مشکل در حال برطرف شدن است و ما در سال‌ فیلم‌های متفاوتی را در جشنواره می‌بینیم که آمده‌اند و در سال مخاطبین خود را به سینما می‌آورند.

بنابراین این نکته که در برخی رسانه‌ها و اخبار فضای مجازی با محوریت عدم حضور فیلم‌های اجتماعی و انقادی گفته می‌شود، نادرست است و به نظر می‌رسد که امسال شاهد فیلم‌های اجتماعی خوبی باشیم.

اما جشنواره فیلم فجر به عنوان رویداد سینمای ملی کشور ما همواره باید از فیلم‌های مهم دفاع مقدسی نمایندگانی را داشته باشد. با توجه به گزارش‌هایی که قبل از این در تسنیم منتشر کردیم، فیلم‌های دفاع مقدسی متعددی از سوی نهادها ساخته شده که برای بازبینی به جشنواره فیلم فجر رفته‌اند. البته طبق پیگیری‌های ما و همینطور به گفته اعضای هیأت انتخاب اینگونه نبوده که هر فیلمی که از سوی نهادی به جشنواره آمده باشد پذیرفته شود اما در اینکه جنس سینمای دفاع مقدس امسال از نظر تولید و محتوا سال خوبی را داشته نمی‌توان تردید کرد. بر این موضوع نیز نیرومند تأیید کرده و گفته که خوشبختانه گونه سینمای دفاع مقدس امسال متفاوت از سال‌های گذشته، حتما توجه هیات داوران را به خود جلب خواهد کرد.

این نکات نشان می‌دهد که امسال با جشنواره‌ای روبرو هستیم که چند نکته در آن مشهود است؛ اول تنوع ژانری که در سال‌‌های اخیر به آن تأکید فراوان شده است. دوم حضور فیلمسازان جوان، سوم فیلم‌های اجتماعی جسورانه و چهارم تنوع اقلیمی و تلاش برای عدالت فرهنگی.

در نهایت امسال شاهد فیلم‌های متنوعی خواهیم بود و "میانگین سطح کیفی و فنی فیلم‌های امسال اگر از فیلم‌های سال گذشته بیشتر نباشد، کمتر نخواهد بود".

جشنواره فیلم فجر 41 امسال از 12 تا 22 بهمن ماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش:به دنبال نمایش اقتدار در همه مرزهای آبی خود هستیم
فرمانده نیروی دریایی ارتش:به دنبال نمایش اقتدار در همه مرزهای آبی خود هستیم

امیر دریادار ایرانی:به دنبال نمایش اقتدار در همه مرزهای آبی خود هستیم/ توسعه سواحل مکران امروز یک ضرورت است

 

 فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه توسعه سواحل مکران امروز یک ضرورت است، گفت: امروز در حوزه ژئوپلتیک مرزهای خودمان را گسترش داده‌ایم و قصد داریم این اقتدار را در همه مرزهای آبی خودمان نشان دهیم.
، جشنواره دانش و پژوهش امام علی نیروی دریایی ارتش صبح امروز دوشنبه ۳ بهمن با حضور امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش، غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در ستاد این نیرو برگزار شد.
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در این جشنواره با بیان اینکه با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب، اقتدار در جهان حرف اول را می‌زند، گفت: اگر همه قدرت‌ها را داشته باشیم اما اگر آن‌ها را به اقتدار نرسانیم یک گام عقب‌تر هستیم.
وی افزود: ما امروزدر حال گشت‌زنی در سواحل هستیم و این مأموریت محوله به خود را به نحو کامل به انجام می‌رسانیم.
امیر دریادار ایرانی، با اشاره به اهمیت اقتدار کشور در حوزه‌های مختلف بیان کرد: اقتدار کنونی نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه علم و دانش محقق شده و ما امروز توانسته‌ایم از طریق این علم و دانش اقتدار خودمان را در عرصه اقیانوس‌ها به نمایش در بیاوریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: تامین مرزهای آبی کشورمان به عنوان اولویت ما است، اما مرزی برای مأموریت اصلی ما وجود ندارد و هر کجا منافع ملی کشور ما باشد ما در آن نقطه حضور داریم.
امیر دریادار ایرانی تصریح کرد: حرکت نیروی دریایی ارتش به سوی استفاده از علم و دانش‌بنیان‌ شدن به ما کمک می‌کند تا در حوزه‌های مختلف شاهد نوآوری باشیم.
وی با اشاره به گسترش دامنه ژئوپلتیکی کشورمان بیان کرد: امروز در حوزه ژئوپلتیک مرزهای خودمان را گسترش داده‌ایم و قصد داریم این اقتدار را در همه مرزهای آبی خودمان نشان دهیم.
دریادار ایرانی در پایان با اشاره به ضرورت توسعه سواحل مکران تأکید کرد: توسعه سواحل مکران امروز یک ضرورت است و همه باید دست به دست هم دهیم تا به هر شکل ممکن این اتفاق مبارک را رقم بزنیم، امیدواریم تا در آینده اتفاقات مهمی را در شأن کشور و مردم عزیزمان انجام دهیم.
وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم با بیان اینکه آموزش و پرورش متعلق به همه است گفت: یکی از مظاهر اقتدار در کشور، دریاست و نیروی دریایی ارتش با صیانت از مرزهای آبی همزمان در حال توسعه آموزشی و نگاه ویژه به دانش‌آموزان بوده است.
یوسف نوری با اشاره به نتایج المپیادهای علمی و جشنواره‌های دانش آموزی گفت: باید برای نسل آینده از الان برنامه ریزی کرد و نیروی دریایی ارتش در این عرصه پیشگام بوده است.
در این همایش تفاهم نامه همکاری بین نیروی دریایی ارتش و وزارت آموزش و پرورش در زمینه توسعه فرهنگ دریایی و افزایش هنرستان‌های دریایی کشور و تفاهنامه مرکز مطالعات نیروی دریایی راهبردی و موسسه استنادی بر پایش علوم و فناوری جهان اسلام به امضا رسید

وزیر صمت: عرضه خودرو در بورس در شرایط فعلی مناسب‌ترین روش است
وزیر صمت: عرضه خودرو در بورس در شرایط فعلی مناسب‌ترین روش است

­رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: وزیر صمت در نشست دیروز کمیسیون تاکید کرد، عرضه خودرو در بورس در شرایط فعلی مناسب‌ترین روش است.

 مصطفی طاهری درباره نشست روز سه‌شنبه (4 بهمن ماه) کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حضور رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونانش، افزود: دستور کار نخست امروز کمیسیون بررسی طرح اصلاح ساماندهی خودرو و استماع گزارش وزیر درباره حوزه خودرو بود که اعضای کمیسیون خیلی قانع نشدند و مقرر شد در روز‌های آینده این جلسه مجدد تکرار شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم با اشاره به روش‌های مختلف عرضه و سردرگمی موجود و صحبت‌های متفاوتی که در این حوزه از دولت شنیده می‌شود، اضافه کرد: پیشنهاد اصلاح قانون ساماندهی صنعت خودرو مطرح شد که براساس این پیشنهاد اگر در شرایط خاص خودرو در بورس کالا عرضه شود، سود مازاد فروش به جیب تولیدکننده نرود و در زنجیره حمل و نقل عمومی هزینه شود البته رای گیری این طرح به جلسات آینده موکول شد.

طاهری درباره نظر وزیر صمت درباره ورود شورای رقابت به فرآیند قیمت‌گذاری خودرو، گفت: نظر وزیر این بود که قیمت‌گذاری به شورای رقابت واگذار شود و شورای رقابت مجدد به قیمت‌گذاری خودرو ورود کند.

وی اضافه کرد: وزیر صمت معتقد بود که عرضه خودرو در بورس در شرایط فعلی مناسب‌ترین روش است.