دکتر پیروز مجتهدزاده در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین، به نقد سیاست خصمانه عربستان در قبال ایران و ادعای امارات متحده بر جزایز سه گانه ایرانی پرداخته است.
این استاد جغرافیای سیاسی در مطلب خود نوشته است:
«عربستان سعودی در نتیجه شکستهای دیپلماتیک اخیر خود در رقابت با ایران متوسل به تحریکات و سخنان بیپایهای چون ادعای حمایت از امارات در مقابل گرفتن جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به عنوان اراضی قانونی ایران شده است. چنین اظهارات تحریکآمیزی شبیه سخنان توهمآلود و محرک داوود اوغلو نخستوزیر ترکیه است که در اوج شکستهای دیپلماتیک آنکارا گفت: جمهوری آذربایجان را علیه ایران تحریک میکند که دست به اقدامات سرزمینی بزند. رویکردهایی شبیه یکدیگر که هردو مورد ناشی از شکست مفتضحانه ریاض و آنکارا در دیپلماسی خارجی خود و حتی رقابت با ایران است».
عضو وبلاگ نخگان خبرآنلاین در ادامه می نویسد:
«تهران با روانشناسی سیاسی این رفتارها و رویکردها کاملا آشناست و به خوبی میداند علت این مواضع منفی و تنشآلود چیست. در کتاب «حقانیت مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه» که اینبار به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی منتشر شده بر اسناد جالب و جدیدتری در تایید حاکمیت ایران بر این جزایر تاکید ورزیدهام به طوری که دو عامل اصلی حقانیت مالکیت و حاکمیت ایران بر اراضی جزایر سهگانه کاملا قانونی اثبات شده و آنچه منجر به ادعاهای مکرر حاشیهنشینان خلیجفارس بویژه امارات شده تماما واهی و پوشالی است. حتی شورای همکاری خلیجفارس نیز به خوبی نسبت به بیاساس بودن این ادعاها آگاه است... ادعاهای بیاساس شارجه سالهاست که از سوی جامعه بینالمللی مردود و محکوم شمرده شده است اما به هر روی نمیتوان غافل از تحریکات جنگطلبانه عربستان سعودی شد».عربستان سعودی در نتیجه شکستهای دیپلماتیک اخیر خود در رقابت با ایران متوسل به تحریکات و سخنان بیپایهای چون ادعای حمایت از امارات در مقابل گرفتن جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به عنوان اراضی قانونی ایران شده است.
چنین اظهارات تحریکآمیزی شبیه سخنان توهمآلود و محرک داوود اوغلو نخستوزیر ترکیه است که در اوج شکستهای دیپلماتیک آنکارا گفت: جمهوری آذربایجان را علیه ایران تحریک میکند که دست به اقدامات سرزمینی بزند!
رویکردهایی شبیه یکدیگر که هردو مورد ناشی از شکست مفتضحانه ریاض و آنکارا در دیپلماسی خارجی خود و حتی رقابت با ایران است.
تهران با روانشناسی سیاسی این رفتارها و رویکردها کاملا آشناست و به خوبی میداند علت این مواضع منفی و تنشآلود چیست. در کتاب «حقانیت مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه» که اینبار به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی منتشر شده بر اسناد جالب و جدیدتری در تایید حاکمیت ایران بر این جزایر تاکید ورزیدهام به طوری که دو عامل اصلی حقانیت مالکیت و حاکمیت ایران بر اراضی جزایر سهگانه کاملا قانونی اثبات شده و آنچه منجر به ادعاهای مکرر حاشیهنشینان خلیجفارس بویژه امارات شده تماما واهی و پوشالی است. حتی شورای همکاری خلیجفارس نیز به خوبی نسبت به بیاساس بودن این ادعاها آگاه است.
نظام جهانی خود میداند که این ادعاها از سال 1992 تاکنون در دادگاههای بینالمللی نزد افکار عمومی به سختی محکوم شده و سپس از میان رفت. به عنوان نمونه در کتاب «حقانیت مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه» و در میان هزاران سندی که ارائه میشود به نامهای به ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا اشاره شده است که در مقطعی از زمان که رئیسجمهور ایالات متحده گفت در رابطه با مسائل جزایر سهگانه بهتر آن است که ایران با امارت متحده عربی مذاکره کند بنده به رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا هشدار دادهام که آقای رئیسجمهور شما باید بدانید که جزایر تنب و ابوموسی بر اساس مذاکره به ایران بازگشته است. بر اساس مذاکرات مفصل و نتیجهگیریای که به صورت یک تفاهمنامه رسمی میان ایران و شارجه در امارت زیرنظر دولت بریتانیا قبل از تاسیس کشور امارات متحده عربی امضا و منعقد شد و در سازمان ملل متحد به ثبت رسید.
آقای رئیسجمهور، روی مذاکره نمیتوان یکبار دیگر مذاکره کرد! از این روی همه مسائل پیرامون ادعای امارات برجزایر سهگانه از ادبیات رئیسجمهور ایالات متحده حذف شده و پس از آن به مسئولان سیاسی شارجه اجازه داده نشد که در این مورد با ایالات متحده سخن بگویند. ایران با یک ادعای پوسیده و پوشالی روبهروست و به دلایلی که ذکر شد ادعاهای بیاساس شارجه سالهاست که از سوی جامعه بینالمللی مردود و محکوم شمرده شده است اما به هر روی نمیتوان غافل از تحریکات جنگطلبانه عربستان سعودی شد.
آلسعود علنا امروز در نتیجه تعصبات و شکستهای وحشتناک در رابطه با مساله سوریه این مسائل را مطرح میکند و همانطور که پیش از این نیز اشاره شد عربستان در یک مثلث ژئوپلتیکی به همراه ترکیه و رژیم صهیونیستی سخت در اجرا و پیگیری سیاستهای نافرجامشان شکست خوردهاند.
این شکست عربستان و همپیمانان عربی وی در مساله سوریه نیز در مقابل مثلث ایران، روسیه و سوریه کاملا مشهود است از این روی دست به اقدامات تحریکآمیز در شرایط پیچیده منطقه میزند زیرا به خوبی میتوان پیبرد که میان ریاض و آنکارا در اعمال رویکردهای خود نسبت به ایران و کشورهای منطقه یک همپوشانی و هماهنگی وجود دارد.
از این روی نمیتوان نسبت به این نوع تحریکات ناشی از شکست و رفتارهای غیردیپلماتیک ریاض و برخی کشورهای منطقه غافل بود.
این مسائل باید از سوی ایران در پروندههای وزارت خارجه ثبت و ضبط شده و همراه با تحرکات دیگر عربستان سعودی، قطر و امارات در جنوب کشور و سواحل خلیجفارس بخصوص در استان سیستان و بلوچستان را به عنوان اقدامات ضدحقوقی ثبت و مستندسازی کرده و در زمان مناسب خود آنها را به توجه اعضای سازمان ملل برساند.
باید به جامعه بینالملل تفهیم شود که ایران با چه تهدیدهای خصومتآمیز و جنگطلبانهای در منطقه روبهروست تا کشورهای دیگر با ایران همراهی و همکاری لازم جهت پایان دادن به اظهارات و ادعاهای بیپایه عربستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس را به عمل آورند.