روحانی: اگر برجام به مجلس برود الزام بیشتری ایجاد می شود/من چیزی را امضا نکرده ام که به مجلس برود


حسن روحانی در ادامه نشست خبری خود درباره پول های بلوکه شده ایران درخارج گفت: رقم هایی که مطرح می شود با واقعیت منبطق نیست.

به گزارش خبرآنلاین اهم اظهارات رئیس جمهور در ادامه می آید:
برخی از ارقام پول های بلوکه شده درست نیست. زمانی می گوییم که ارقامی که مربوط به صندوق توسعه ملی است ، کسر می شود. آن بخشی که مربوط به دولت است خیلی بالا نیست. آن رقمی که مقامات اقتصادی اعلام کردند. آن رقم مربوط به دولت است رقم بالایی نیست. یک بخشی از آن مربوط به صندوق توسعه ملی است. بنابر این برخی از رقم ها در آن مبالغه است.
تکیه گاه اصلی ما نسل جوان ماست. یکی از بخش هایی که می تواند برای سرمایه گذاران خارجی جاذبه دارد توسعه نیروی انسانی ماست. این پایه خوبی است. قدیم می گفتند در ایران انرژی است اما امروز بیش از آن می گویند نیروی تحصیلکرده فعال کشور ما هست. من فکر می کنم نسل جوان ما امیدوار به کشور است. چه آن ها که در داخل زندگی می کنند و چه آن ها که خارج هستند. من فکر می کنم عملکرد دولت در این دو سال امیدوار کننده بوده است. وقتی نسل جوان ما می بیند که این دولت قادر است که یک معضل بین المللی را حل کند احساس می کند که در ایران حضور داشته باشد زمینه فعالیت آن ها بیش از سابق فعال است. فعالیت شرکت های دانش بنیان بیشتر شده اند. هر ماه تعدادی از متخصصی ما از خارج کشور به داخل بر می گردند. عده زیادی از اروپا برگشتند. هرچه شرکت های دانش بنیان ما فعال تر بشود می تواند امید بیشتر می شود.
طبق قانون اساسی ، در اصل 125 وقتی یک توافقنامه ای را رئیس جمهور و یا نماینده اش امضا می کند باید برای تصویب به مجلس بفرستند. ما که چیزی را امضا نکردیم. آنچه که امروز انجام می شود درباره معاهده ای است که قبلا ایران پذیرفته است. تمام مذاکرات برای این است که ما ثابت بکنیم که این اتهاامات ناروا است و آن ها یک اعتمادی هم نسبت به آینده برنامه هسته ای ایران داشته باشند. این برای درست اجرا شدن معاهده ای بوده است که در رژیم قبل دولت پذیرفته بوده است. در برجام هم آمده است که ایران به صورت داوطلبانه انجام می دهد. 5+1 خک در پارلمانشان نبردند که ما ببرند. اگر ببریم در پارلمان یک الزامی برای دولت می شود. در حقیقت کار را برای آن ها انجام داده ایم. به مجلس رفتن معنایش این است که چیزی که تا الآن رئیس جمهور امضا نکرده و وزیر امضا نکرده ، اکنون بکنند. بقیه کشور ها هم تا کنون امضا نکرده اند. چرا می خواهیم یک فشار حقوقی را به مردم ایران وارد بکنیم. کاملا اصل 125 روشن می کند که چیزی را که رئیس جمهور یا نماینده اش امضا کرده اند. برجام برنامه اش این بود که دولت ها به توافق برسند برود شورای امنیت. شبیه این را در توافق ژنو هم داشته ایم. آن کوتاه مدت بوده است این ده سال است. ما قبلا هم تفاهمات زیادی در زمینه هسته ای داشته ایم. که مجلس نرفته است. شما می دانید که پرونده هسته ای از سال 82 تحت نظر شورای عالی امنیت ملی است. شورا جلسات متعددی داشته و برجام را بررسی کرده است. چیزی که طبق اصل 176 تحت نظر شورای عالی امنیت ملی است و اگر آن تصویب بکند، این اصل حاکم بر همان اصولی است شما گفتید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.